Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelbullar med kolasmak och mandel

Recept på fyllda äppelbullar. Världens godaste äppelbullar som smakar lite kola. De blir fantastiskt saftiga och goda!

Äppelbullar med kolasmak och mandelÄppelbullar med kolasmak och mandelÄppelbullar med kolasmak och mandel
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

    Deg

    • 25 gjäst
    • 3 dlmjölk- 3%
    • 1 dlströsocker
    • 1 tsksalt
    • 75 gsmör- rumsvarmt
    • 9 dlvetemjöl

    Fyllning

    • 100 gsmör- mjukt
    • 1 dlljust muscovadosocker
    • 2äpplen

    Pensla med

    • 1ägg- uppvispat

    Garnera med

    • 50 gmandelspån

    Gör så här

    1. Smula jästen i degbunken till en köksassistent och tillsätt litet av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken.

    2. Tillsätt smöret i klickar, salt, socker, kardemumma och ⅔ av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, i cirka 30 minuter.

    3. Fyllning: Blanda samman smör och muscovadosocker till fyllningen. Kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och skiva dem tunt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla den till en rektangulär platta. Bred på smör- sockerblandningen. Fördela äppelbitarna ovanpå.

    4. Rulla samman degen från långsidan. Skär degen i 2 centimeter breda bitar. Fäst änden på varje bulle på undersidan och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.

    5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. (Sikta över florsocker vid serveringen.)

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén

    Recept från Mitt kök