Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på fyllda äppelbullar. Världens godaste äppelbullar som smakar lite kola. De blir fantastiskt saftiga och goda!
Smula jästen i degbunken till en köksassistent och tillsätt litet av mjölken. Rör tills jästen löst sig. Tillsätt resten av mjölken.
Tillsätt smöret i klickar, salt, socker, kardemumma och ⅔ av mjölet. Arbeta degen blank och smidig. Tillsätt ytterligare mjöl och arbeta degen i cirka 10 minuter tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, i cirka 30 minuter.
Fyllning: Blanda samman smör och muscovadosocker till fyllningen. Kärna ur äpplena. Skär dem i klyftor och skiva dem tunt. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Kavla den till en rektangulär platta. Bred på smör- sockerblandningen. Fördela äppelbitarna ovanpå.
Rulla samman degen från långsidan. Skär degen i 2 centimeter breda bitar. Fäst änden på varje bulle på undersidan och lägg dem glest på plåtar med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Låt bullarna jäsa under bakduk i 30 minuter.
Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda i mitten av ugnen i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. (Sikta över florsocker vid serveringen.)
Recept & styling Christina Asplund Foto Thomas Carlén
Recept från Mitt kök