Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelbröd med valnötter

Glutenfritt! Det här läckra brödet är både gott och går snabbt att baka eftersom det inte behöver jäsa. Härlig smak av sötsyrliga äpplen och knapriga pumpakärnor.

Äppelbröd med valnötterÄppelbröd med valnötterÄppelbröd med valnötter
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2 dläppelringar- torkade
  • 1,5 dläppelmust
  • 7,5 dlmjölmix- glutenfri, se recept nedan
  • 1,5 mskbakpulver
  • 0,5 dlpsylliumhusk- (fiberhusk eller psyllium)
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvalnötter
  • 4,5 dlmjölk
  • 0,5 dlrapsolja
  • 4 msklönnsirap
  • 2 mskmjölk- till pensling
  • 1 mskpumpakärnor
  • 1 msksolroskärnor

Glutenfri mjölmix

  • 7 dlrismjöl
  • 5 dlbovetemjöl
  • 2 dlmajsmjöl
  • 2 dlpotatismjöl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i en brödform. Klipp äppelringarna i bitar och lägg i en skål. Häll över äppelmusten, sätt plastfilm över och låt dra i cirka 30 minuter.

  3. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Hacka nötterna grovt och lägg i skålen.

  4. Blanda mjölk, olja och lönnsirap i en skål.

  5. Blanda ihop alla ingredienser. Forma degen till en rund bulle och lägg den i formen. Pensla degen med mjölk och strö över pumpakärnor och solroskärnor.

  6. Grädda brödet mitt i ugnen i cirka 35–40 minuter. Flytta över brödet till ett galler och låt det svalna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök