Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 22g
Protein: 31g
Kolhydrater: 53g
Recept på äppelbiffar med morots-tsatsiki. Satsa på att hitta fina svenska höstäpplena, som är extra aromatiska och fasta. De har tunt skal och behöver inte skalas.
Halvera, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs tärningarna i 1 msk olja så att de mjuknar, 1–2 min. Ta upp och låt kallna.
Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Lägg på timjankvistarna och efterstek under lock ca 3 min. Kasta bort timjankvistarna.
Tsatsiki: Skala och strimla morötterna. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Rör i morötterna.
Garnera biffarna med timjankvistar och servera med tsatsiki och kokt potatis.