Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Köttfärsbiffar med äpple och morots-tsatsiki

Recept på äppelbiffar med morots-tsatsiki. Satsa på att hitta fina svenska höstäpplena, som är extra aromatiska och fasta. De har tunt skal och behöver inte skalas.

Köttfärsbiffar med äpple och morots-tsatsiki
Köttfärsbiffar med äpple och morots-tsatsiki
Köttfärsbiffar med äpple och morots-tsatsiki
Foto: Ulrika Pousette

Äppelbiffar med morots-tsatsiki

  • 500 gnötfärs
  • 2äpplen
  • 2 mskolivolja
  • 1,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 8 kvistartimjan

Tsatsiki

  • 500 gmorötter
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 tsksalt

Garnering

  • kvistartimjan

Tillbehör

  • 800 gpotatis- kokt

Gör så här

  1. Halvera, kärna ur och skär äpplena i små tärningar. Fräs tärningarna i 1 msk olja så att de mjuknar, 1–2 min. Ta upp och låt kallna.

  2. Blanda färsen med salt och peppar. Blanda i äppeltärningarna. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 1 msk olja ca 3 min på varje sida. Lägg på timjankvistarna och efterstek under lock ca 3 min. Kasta bort timjankvistarna.

  3. Tsatsiki: Skala och strimla morötterna. Blanda yoghurt, pressad vitlök och salt. Rör i morötterna.

  4. Garnera biffarna med timjankvistar och servera med tsatsiki och kokt potatis.

Vad tyckte du om receptet?