Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppelbakelse med rosmarin

En riktigt god och enkel äppelbakelse med smördeg som får spännande smak av rosmarin. Gott med vaniljsås eller vaniljglass!

Äppelbakelse med rosmarin
Äppelbakelse med rosmarin
Äppelbakelse med rosmarin
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 stsmördeg- plattor fryst
  • 2 stäpplen
  • 0,5 dlströsocker- eller ljust muscovado strösocker
  • 1 mskrosmarin- finhackade

Servering

  • florsocker
  • vaniljsås

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna och kavla ut dem något. Dela dem på mitten och lägg över på plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem lite omlott i mitten på smördegsplattorna. Strö över sockret och den finhackade rosmarinen.

  3. Grädda i mitten av ugnen, cirka 20 minuter. Låt bakelserna svalna och pudra över florsocker. Servera med vaniljsås.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök