Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ulf Elfving om receptet: Korvarnas kung - ja det är nog ändå den gamla hederliga falukorven! Ugnsstekt - som här, med syrliga äppelskivor och läckert smältande ost - blir den en ren delikatess. Och korven får inte vara för mager - originalets stipulerade fetthalt på 23 % är lagom!
Picklad lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda skivorna med sockret tills löken börjar safta sig.
Lägg löken i en burk och häll över vinäger. Smaka av med salt. Låt stå minst femton minuter, gärna över natten.
Sätt ugnen på 200 grader. Drag av skinnet på korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form med bakplåtspapper. Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Ansa och skär zucchini i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.
Bred på lite senap och stick ner äppel-, zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15-20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.
Servera med extra senap och picklad lök. Pressad potatis eller potatismos är gott till.
Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök