Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini

Ulf Elfving om receptet: Korvarnas kung - ja det är nog ändå den gamla hederliga falukorven! Ugnsstekt - som här, med syrliga äppelskivor och läckert smältande ost - blir den en ren delikatess. Och korven får inte vara för mager - originalets stipulerade fetthalt på 23 % är lagom!

Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini
Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini
Ugnsbakad falukorv med äpple och zucchini
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 500 gfalukorv- ca
  • 1äpple- gärna syrligt
  • 1 litenzucchini
  • 56 skivorost- ca 70 g
  • 1 msksenap
  • 2 mskolivolja

Till servering

  • senap
  • picklad lök- se recept nedan
  • potatis- pressad eller potatismos

Picklad lök

  • 2röda lökar
  • 2 mskströsocker
  • 1 dlrödvinsvinäger
  • flingsalt

Gör så här

  1. Picklad lök: Skala och skär rödlöken i tunna skivor. Blanda skivorna med sockret tills löken börjar safta sig.

  2. Lägg löken i en burk och häll över vinäger. Smaka av med salt. Låt stå minst femton minuter, gärna över natten.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Drag av skinnet på korven. Skär den i skivor, nästan hela vägen ner, men inte helt igenom. Lägg korven i en ugnssäker form med bakplåtspapper.
 Dela, kärna ur och skär äpple i tunna klyftor. Ansa och skär zucchini i tunna skivor. Dela ostskivorna i mindre bitar.

  4. Bred på lite senap och stick ner äppel-, zucchini- och ostskivorna mellan korvskivorna. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och stek korven 15-20 minuter, eller tills den är genomvarm och fått fin färg.

  5. Servera med extra senap och picklad lök. Pressad potatis eller potatismos är gott till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök