Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Härlig sommarpaj gjord på äpplen, röda och svarta vinbär samt mandelmassa.
Pajbotten: Blanda smör, vetemjöl, socker och äggula i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg.
Tryck ut degen i botten och upp på kanterna i en pajform. Ställ kallt ca 30 min.
Fyllning: Skala, kärna ur och tärna äpplena. Lägg dem i en kastrull med socker samt eventuellt 1 msk vatten. Koka upp och låt sjuda ca 2 min. Lägg i vinbären och låt dem precis börja koka.
Dra av från värmen och låt svalna.
Sätt ugnen på 200° och förgrädda pajskalet ca 10 min i mitt i ugnen. Riv 125 g mandelmassa och vispa samman med ägg, mjöl och bakpulver. Bred ut massan i det förgräddade skalet.
Fördela äppel- och vinbärsblandningen ovanpå. Om det bildats mycket spad så försök ta med så lite som möjligt av det.
Riv resten av mandelmassan överst på pajen och grädda den mitt i ugnen ca 30 min.Servera gärna pajen ljummen med glass eller vispad grädde.