Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxiga äppelbriocher passar fint till julbordet.
Dela sönder jästen i en bunke. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt salt, saffran och 2 dl av vetemjölet. Arbeta till en lös deg. Jäs degen övertäckt cirka 30 min.
Rör ihop smör och socker. Rör i äggen, ett i taget. Arbeta in det i den jästa degen.
Tillsätt resten av vetemjölet (3-4 dl i omgångar) och arbeta ihop till en smidig deg, cirka 5 minuter.
Tag upp degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Forma dem till släta bullar. Lägg dem i bullformar och ställ på en plåt. Jäs bröden övertäckta cirka 30 minuter. Förbered äppelgarneringen under tiden.
Skär äpplen i skivor och fräs dem i smör cirka 5 minuter. Klipp rosmarinen i 12 små kvistar.
Värm ugnen till 250 grader. Pensla briocherna med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 5 minuter. Toppa med äppelskivorna och rosmarinkvistarna och grädda ytterligare 2-3 minuter. Låt svalna på ett galler utan bakduk.
Recept från Mitt kök