Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och mandelkaka

Äppel- och mandelkaka
Äppel- och mandelkaka
Äppel- och mandelkaka
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 8 småäpplen
  • 3ägg
  • 1,5 dlsocker
  • 150 gmandelmassa
  • 150 gsmör
  • skal av en citron- rivet
  • 2 dlmjöl
  • 0,5 tskbakpulver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.

  2. Skala äpplena och placera dem på en ugnsfast smord form. Strö lite socker över dem och klicka ut en liten klick smör på varje äpple. Täck formen med folie och förbaka äpplena i ugnen i cirka 45 minuter. Höj därefter ugnen till 175 grader till nästa bakning.

  3. Smält smöret.

  4. Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, ägg och socker ljust och luftigt.

  5. Blanda ner smält smör och citronskal.

  6. Sikta ner mjöl blandat med bakpulver och rör smeten slät. Häll eller klicka smeten i formen runt äpplena och grädda i ugnen på 175 grader i cirka 40 minuter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök