Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och kardemummasill

Äppelvodkan i sillen kan ersättas med vanlig vodka och någon matsked koncentrerad äppeljuice.

Äppel- och kardemummasill
Äppel- och kardemummasill
Äppel- och kardemummasill
Foto: Holger Edström

Ingredienser

  • 2 pkt5-minuterssill
  • 4 mskäppelvodka
  • 1rödlök- liten
  • 1äpple
  • 1 msksvartpeppar- grovt stött
  • 1lagerblad
  • 1 tskkardemummakärnor- hela

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av men spara lagen. Skär filéerna i mindre bitar. Blanda lagen med vodkan.

  2. Skala och skiva löken. Kärna ur och klyfta äpplet.

  3. Varva sillbitarna med lök, äpple och kryddor. Häll över lagen. Låt stå i kylskåpet ca 4 timmar.

Vad tyckte du om receptet?