Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och kaneltårta

Mascarponeosten kan bytas ut mot philadelphiaost.

Äppel- och kaneltårta
Äppel- och kaneltårta
Äppel- och kaneltårta
Foto: Ulf Svensson

Fyllning

  • 500 gmascarponeost
  • 2 dlflorsocker
  • 0,5 dlcrème fraiche
  • 0,5 tskkanel- mald
  • 1 dläppelmos

Garnering

  • 1äpple
  • 1 dlvatten
  • 3 mskgelésocker
  • 1citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda mascarpone med florsocker, crème fraiche och kanel. Tag undan ca hälften av krämen till garnering. Lägg ihop bottnarna med äppelmos och kräm emellan.

  2. Kärna ur och fintärna äpplet. Koka upp vattnet med gelésocker och rör i äpplet. Låt kallna.

  3. Bred lite kräm runt om tårtan. Fyll resterande kräm i en spritspåse. Spritsa krämen runt om tårtan och klicka ut äppelgelén på tårtan. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?