Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och jordgubbs-marmelad till getost

Sötsyrlig marmelad med jordgubbar, perfekt till getosten.

Äppel- och jordgubbs-marmelad till getostÄppel- och jordgubbs-marmelad till getostÄppel- och jordgubbs-marmelad till getost

Ingredienser

  • 1äpple
  • 200 gjordgubbar
  • 1 mskvatten
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 3 dlsyltsocker

Tillbehör

  • 200 ggetost
  • örter- (t ex shiso, daikonkrasse, vattenkrasse eller basilika)

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Snoppa och tärna jordgubbarna.

  2. Blanda äpple, jordgubbar, vatten och citronsaft i en kastrull och låt koka ca 5 min. Tillsätt syltsocker. Koka upp igen och låt koka ca 2 min.

  3. Häll upp marmeladen i en burk och låt svalna. Förvara i kylskåpet.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna marmeladen till getost

Skär osten i skivor och lägg på 10 av sesamskorporna. Lägg på en liten klick marmelad och garnera med örter.