Recept av: Simon Bajada
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Mellanmålsgodis med jordnötter och choklad när sötsuget slår till och du behöver snabb energi.
Rosta havregrynen under omrörning i en torr stekpanna 8–10 min, tills de fått fin färg. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka valnötterna.
Smält ihop mandel- eller jordnötssmör, kokosolja, honung, kanel och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ner havregryn, äpple och valnötter.
Tryck ut degen i en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den jämnt med händerna.
Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och ställ den i kylen ca 2 timmar.
Skär kakan i bitar.
Recept av: Simon Bajada