Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad

Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Mellanmålsgodis med jordnötter och choklad när sötsuget slår till och du behöver snabb energi.

Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad
Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad
Äppel- och havregrynsbar med mörk choklad
Recept på äppel- och havregrynsbar med mörk choklad. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 6 dlhavregryn
  • 1äpple
  • 50 gvalnötter
  • 1 dlmandelsmör- eller jordnötssmör
  • 1 dlkokosolja
  • 3 mskhonung
  • 1 mskkanel- mald
  • 0,5 tskvaniljsocker
  • 100 gchoklad- mörk

Gör så här

  1. Rosta havregrynen under omrörning i en torr stekpanna 8–10 min, tills de fått fin färg. Skala, kärna ur och skär äpplet i små tärningar. Hacka valnötterna.

  2. Smält ihop mandel- eller jordnötssmör, kokosolja, honung, kanel och vaniljsocker i en kastrull. Blanda ner havregryn, äpple och valnötter.

  3. Tryck ut degen i en form, ca 20 x 28 cm, klädd med bakplåtspapper. Lägg ett bakplåtspapper på degen och tryck ut den jämnt med händerna.

  4. Hacka chokladen och smält den i mikro eller över vattenbad. Ringla chokladen över kakan och ställ den i kylen ca 2 timmar.

  5. Skär kakan i bitar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Simon Bajada