Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på dessertpaj med hallon och äpplen toppad med smulpajcrunch.
Gör egen smulpajcrunch av bakad smulpajdeg. Perfekt att toppa desserter, fruktsallader eller glass.
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda hasselnötsmjöl, vetemjöl och socker. Tillsätt smöret i klickar och nyp ihop till en deg. Häll och bred ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna.
Dela, kärna ur och skär äpplen i bitar. Lägg äppelbitar i en gryta eller panna och blanda med sockret, ringla över vattnet och sjud på medelstark värme tills de blir mjuka, 10-15 minuter. Rör om då och då. Ta av värmen och blanda i hallonen. Låt kallna.
Fördela fyllningen i burkar eller serveringsskålar. Toppa med smuldegscrunch, spara lite crunch till garnering.
Garnera med spritsad grädde eller cream cheese. Sikta över florsocker och toppa med den sparade smulcrunchen.
Recept & styling: Lena Söderström Foto: Lennart Weibull
Recept från Mitt kök