Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk

En krispig, frisk sallad ger den smakrika fisken gott sällskap.

Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk
Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk
Äppel- och fänkålssallad med rökt fisk

Ingredienser

  • 350 grökt fisk- benfri
  • 500 gvattenmelon- klyfta
  • 100 gfänkål- liten
  • 1äpple- liten

Dressing

  • 1 mskdijonsenap
  • 2 mskäppelcidervinäger
  • 2 mskolivolja
  • 2 mskvatten
  • 2 tskströsocker
  • 2 krmsalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 600 gpotatis- kokt
  • 4bröd- skivor

Gör så här

  1. Skiva vattenmelonen. Hyvla fänkål och äpple tunt på rivjärnets hyvel eller mandolin. Vispa ihop dressingen och blanda med fänkål och äpple.

  2. Lägg rivna salladsblad i botten på en fat. Lägg på melonskiva, rökt fisk och fänkålssallad. Servera med potatis och bröd.

Vad tyckte du om receptet?