Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äppelpaj med björnbär. En härligt och rustik paj. Servera den gärna med vaniljsås eller glass.
Hacka ihop mjöl, smör och socker i en matberedare. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter, med löstagbar kant. Ställ formen i kylen ca 30 min. Sätt ugnen på 175°.
Nagga degen och förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Riv mandelmassan och strö ut i botten av pajskalet. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda äpplen och björnbär och lägg i pajskalet.
Crumble: Blanda mjöl, havregryn, muskovadosocker och mandel. Blanda i smöret. Strö crumbletoppingen över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen 50–60 min. Låt den svalna och garnera med ätliga blommor. Servera pajen lätt avsvalnad med grädde eller glass.