Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel-, kanel och calvadossill

Äppel-, kanel och calvadossill har en oväntad och god smak.

Äppel-, kanel och calvadossillÄppel-, kanel och calvadossillÄppel-, kanel och calvadossill
Foto: Ulrika Ekblom

Ingredienser

  • 2 förpinläggningssill- (à 420 g)
  • 3 dlvatten
  • 2 dlströsocker
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dläppeljuice- konc
  • 0,5vaniljstång
  • 1kanelstång
  • 0,5 dlcalvados- –1 dl
  • 1äpple

Gör så här

  1. Blanda vatten, socker, ättika och äppeljuice i en kastrull. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ner fröna i kastrullen. Lägg vaniljstång och kanelstång i kastrullen. Låt koka upp så att sockret löses upp. Låt lagen kallna och blanda i calvadosen.

  2. Skölj sillen i kallt vatten och låt rinna av. Skär filéerna i sneda 2 cm breda bitar.

  3. Kärna ur äpplet och halvera det. Skär halvorna i skivor. Varva sillen med äppelskivorna i en burk. Häll lagen över sillen. Sätt lock på burken och ställ in den i kylen. Låt stå 2 dygn.

Vad tyckte du om receptet?