Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äppel-, bön- och bovetesallad

Recept på äppel-, bön- och bovetesallad. En enkel sallad passar bra som mellanmål. Selleri och äpple ger fräsch och god smak.

Äppel-, bön- och bovetesalladÄppel-, bön- och bovetesalladÄppel-, bön- och bovetesallad
Recept på äppel-, bön- och bovetesallad. Foto: Simon Bajada

Ingredienser

  • 2 mskbovete- helt
  • 1 burkcannellinibönor- (400 g)
  • 1äpple- grönt
  • 4rädisor
  • 4 stjälkarselleri
  • 25 gärtskott
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Dressing

  • 1 dlyoghurt- grekisk
  • 1 msksenap
  • 0,5 krmsalt

Gör så här

  1. Rosta bovetet i en torr, het stekpanna tills det fått fin färg. Låt kallna.

  2. Spola av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Kärna ur och skär äpplet i tunna klyftor. Ansa och skiva rädisor och selleri.

  3. Blanda alla ingredienser och krydda med salt och peppar.

  4. Dressing: Rör ihop yoghurt och senap. Krydda med salt och servera dressingen till salladen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av: Simon Bajada