Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apfelstudel med romrussin

Apfelstudel med romrussin
Apfelstudel med romrussin
Apfelstudel med romrussin
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 68 arkfilodeg- gärna grekisk filodeg som har större ark
  • 0,5 dlsmör- smält

Fyllning

  • 3äpplen- syrliga
  • 1 dlrussin
  • 0,5 dlrom
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlströbröd

Pensling

  • 1ägg

Garnering

  • 50 gmandelspån
  • florsocker

Servera med

  • 3 dlvispgrädde- eller 5 dl vaniljglass

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader

  2. Skala, kärna ur och skiva äpplena tunt. Blanda dem i en kastrull med russin, rom och socker. Sjud äpplena så att de mjukar något. Vätskan som bildas binds med ströbrödet. Låt svalna.

  3. Rulla ut filodegen. Pensla arken ett efter ett och lägg samman till en tjockare deg med arken ovanpå varandra.

  4. Fördela äppelblandningen på ena långsidan, i en cirka 1 dm bred remsa. Rulla samman degen som en rulltårta och lägg rullen med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg den på diagonalen om det är svårt att få plats med den.

  5. Pensla rullen med uppvispat ägg och strö över mandelspån. Grädda ­rullen i mitten av ugnen i 200 grader cirka 15 minuter­. Sikta över florsocker. ­Servera apfelstudeln ljummen med vaniljglass eller vispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök