Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aperolmartini

Recept på Aperolmartini. En skvätt Aperol ger en mild pomeranssmak i martini-drinken. Stora c­erignola-oliver med apelsinskal och rosmarin är gott till. De gröna oliverna från Apulien har en lätt nötig, mild fruktig smak.

AperolmartiniAperolmartiniAperolmartini
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 3 clgin
  • 3 clAperol
  • 3 clvermouth- vit
  • 1 mskcitron- pressad

Tillbehör

  • apelsinskal
  • grön oliv
  • rosmarinkvist

Gör så här

  1. Fyll en shaker eller liten kanna med is. Häll i och blanda alla ingredienser till drinken. Rör om. Sila upp i glas över en grön oliv.

  2. Servera med ett vridet apelsinskal och en rosmarinkvist.

  3. Ett vridet skal av apelsin är inte bara snyggt, det gör även att aromatiska oljor i skalet frigörs och tillför massor av arom. Snurra det runt en penna ­eller ett smalt skaft. 

Vad tyckte du om receptet?