Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk drink - i marmeladform! Aperol spritz-marmelad blir vackert orange med apelsinsmak och friskhet från cava. Det blir en perfekt ge bort-present till marmerladfantaster och drinksugna. God tillsammans med lagrad prästost, getost eller färskost.
Skölj apelsinerna i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet med en potatisskalare. Strimla skalet mycket fint, mät till 1 dl. Pressa ut 2 1/2 dl saft.
Blanda apelsinskal, apelsinsaft, Aperol och prosecco i en kastrull. Koka ihop ca 5 min. Mät saft- och skalblandningen till 3 dl.
Tillsätt syltsockret och koka under omrörning ca 5 min. Häll upp i väl rengjorda burkar och låt kallna.
Alkoholfritt! Eftersom sylten kokas avdunstar alkoholen i marmeladen så att bara smaken blir kvar och inte alkoholen.