Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Aperol- och rabarberspritz

Recept på Aperol- och rabarberspritz. Den klassiska italienska drinken får här smak av rabarber. 

Petra Lindstrand
Aperol- och rabarberspritz
Aperol- och rabarberspritz
Aperol- och rabarberspritz
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 1,5 dlAperol
  • 4 dlprosecco
  • 4 mskmineralvatten
  • is

Rabarberlag

  • 300 grabarber
  • 3 dlströsocker
  • 2 mskvatten

Garnering

  • 1rabarberstjälk

Gör så här

  1. Lag: Skiva rabarbern och lägg i kastrull. Tillsätt socker och vatten. Koka ca 15 min, till en simmig konsistens. Sila bort rabarbern och låt lagen svalna.

  2. Garnering: Skär rabarbern i 15 cm långa stänger. Skala smala, långa band med hjälp av en sparrisskalare.

  3. Fyll glasen med is och fördela rabarberbanden däri. Häll 1 msk rabarberlag i varje glas, därefter Aperol, prosecco och toppa till sist med mineralvatten. Rör om och servera.

Vad tyckte du om receptet?