Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås

Extra snabblagat tillbehör till våfflorna är färdig vaniljglass som smaksätts med rivet apelsinskal.

Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås
Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås
Apelsinvåfflor med enkel apelsinglass och chokladsås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 satsvåffelsmet- se grundrecept
  • 1apelsin

Glass

  • 1apelsin
  • 2äggulor
  • 1 dlflorsocker
  • 2 dlvispgrädde

Chokladsås

  • 1 dlkakao
  • 1 dlströsocker
  • 1 dlvatten
  • 1 krmsalt
  • 1 msksmör

Gör så här

  1. Glass: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och -skal och grädde och vispa till en pösig smet. Frys smeten i glassmaskin.

  2. Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 5 min tills såsen fått en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.

  3. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet och tillsätt apelsinskal.

  4. Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med apelsinglass och chokladsås.

Vad tyckte du om receptet?