Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Extra snabblagat tillbehör till våfflorna är färdig vaniljglass som smaksätts med rivet apelsinskal.
Glass: Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt apelsinsaft och -skal och grädde och vispa till en pösig smet. Frys smeten i glassmaskin.
Chokladsås: Blanda kakao, socker, vatten och salt i en kastrull. Låt koka ca 5 min tills såsen fått en simmig konsistens. Rör i smöret och låt såsen svalna.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten och riv skalet. Blanda våffelsmeten enligt grundreceptet och tillsätt apelsinskal.
Grädda våfflorna och servera dem nygräddade med apelsinglass och chokladsås.