Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsintryfflar

Tryffel är ju alltid ljuvligt! Apelsinen bryter fint mot den kraftiga chokladen i denna variant.

Apelsintryfflar
Apelsintryfflar
Apelsintryfflar
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 250 gmörk choklad
  • 1 dlapelsinskal- kanderade
  • 1apelsin- rivet skal
  • 2 mskCointreau
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 msksmör- rumsvarmt

Till garnering

  • 25 gchoklad- smält
  • 1 mskapelsinskal- hackade, kanderade

Gör så här

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål tillsammans med kanderat apelsinskal, rivet apelsinskal och cointreau.

  2. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Klicka i smöret. Rör det hela slätt och bred ut massan i en liten form. Låt stelna ett par timmar i kylen.

  3. Skär tryffeln i bitar, ringla över smält choklad och toppa med lite hackade, kanderade apelsinskal. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök