Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsmör med rosmarin

Rosmarin och apelsin är en spännande smakkombination till grillade grönsaker, kyckling och fisk.

Apelsinsmör med rosmarinApelsinsmör med rosmarinApelsinsmör med rosmarin

Ingredienser

  • 100 gsmör- rumsvarmt
  • 1 mskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 mskrosmarin- finhackad, färsk
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 tskhonung- flytande
  • 1 tskbalsamvinäger
  • 1apelsin- rivet skal
  • 3 mskapelsin- pressad

Gör så här

  1. Vispa smöret med elvisp. Tillsätt oljan och vispa tills det blir vitt och fluffigt.

  2. Skala och finhacka vitlöken. Rör ner den i smöret tillsammans med rosmarin, salt, peppar, honung och balsamvinäger. Vispa 2 min.

  3. Tillsätt apelsinskal och -saft och fortsätt att vispa ytterligare ca 1 minut.

Vad tyckte du om receptet?