Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinskinka med chili

Recept på apelsinskinka med chili. Välj gärna en ekologisk skinka. Den friska apelsinsmaken passar bra till skinkan.

Apelsinskinka med chili
Apelsinskinka med chili
Apelsinskinka med chili
Recept på apelsinskinka med chili. Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 2 kgjulskinka- kokt
  • 0,5ancho chili- torkad
  • 3 mskapelsinskal- rivet
  • 4 dlapelsin- pressad
  • 0,5 dlströsocker
  • 1 tsksalt

Garnering

  • apelsinskal- strimlat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

  2. Koka upp vatten och lägg i chilin. Låt ligga ca 15 min. Ta upp chilin och mixa den med apelsinsaft och -skal. Häll ner chilisaften i en kastrull. Koka ihop tills ca 1 1/2 dl återstår.

  3. Skeda apelsinglazen över skinkan och lägg på strimlat apelsinskal. Griljera skinkan mitt i ugnen ca 15 min.

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Ulla Karlström