Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsill

Sillen är vacker med rödlök och apelsin och passar utmärkt på en buffé. Den har en frisk och god apelsinsmak som är god till den lite salta sillen. Sillen håller ca fem dygn i kyl.

Apelsinsill
Apelsinsill
Apelsinsill

Ingredienser

  • 420 ginläggningssill
  • 1rödlök
  • 1apelsin- (skal + klyftor)
  • 10kryddpepparkorn
  • 5nejlikor
  • 1lagerblad

Lag

  • 1 dlvatten
  • 0,5 dlapelsin- saft från 1 pressad
  • 1 dlättiksprit- 12%
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 1 dlströsocker

Gör så här

  1. Lag: Koka upp vatten, apelsinsaft, ättiksprit, honung och socker. Låt lagen kallna.

  2. Skölj sillen noga och skär den i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala och skiva löken i tunt.

  3. Skala apelsinen med en potatisskalare (undvik att få med det vita). Strimla apelsinskalet fint. Filéa apelsinen till skinnfria klyftor. Krossa kryddpepparkornen lätt.

  4. Varva sill, lök, apelsinskal, apelsinklyftor, och kryddor i en burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?