Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sillen är vacker med rödlök och apelsin och passar utmärkt på en buffé. Den har en frisk och god apelsinsmak som är god till den lite salta sillen. Sillen håller ca fem dygn i kyl.
Lag: Koka upp vatten, apelsinsaft, ättiksprit, honung och socker. Låt lagen kallna.
Skölj sillen noga och skär den i ca 1 1/2 cm breda bitar. Skala och skiva löken i tunt.
Skala apelsinen med en potatisskalare (undvik att få med det vita). Strimla apelsinskalet fint. Filéa apelsinen till skinnfria klyftor. Krossa kryddpepparkornen lätt.
Varva sill, lök, apelsinskal, apelsinklyftor, och kryddor i en burk. Häll över den kalla lagen. Låt sillen stå 1 dygn.