Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En fräsch och spännande sill med apelsin, kryddnejlikor och schalottenlök. Rosépeppar gör sillen vacker och mjukt pepprig i smaken.
Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 1⁄2–2 centimeter breda bitar eller lägg in hela filéer.
Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Dra av lagen från värmen och låt den svalna helt.
Lägg i nejlikorna och tillsätt apelsinsaften.
Skala och skiva schalottenlöken.
Varva sill, rivet apelsinskal, lök och rosépeppar i en glasburk. Lägg i lagerbladet. Låt sillen stå och dra i lagen minst 4 timmar.
Sätt på ett lock och förvara sillen i kylen.
Recept från Mitt kök