Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsill med fänkål

Apelsinsill med fänkål
Apelsinsill med fänkål
Apelsinsill med fänkål
THOMAS CARLéN

Ingredienser

  • 4filéer- urvattnad inläggningssill
  • 0,5 dlättiksprit- 12 %
  • 1 dlströsocker
  • 1,5 dlvatten
  • 1 tskdillfrö
  • 2 tskfänkål
  • 1apelsin- saft och tunt rivet skal
  • 10 cmpurjolök- skivad

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av. Skär i bitar.

  2. Koka ihop ättiksprit, socker och ­vatten. Tillsätt dillfrö, fänkål, rivet skal och saft av apelsinen. Låt kallna.

  3. Varva purjolök och sill i en glasburk. Häll på lagen och sätt på lock. Låt stå i kylen minst 1 dygn.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök