Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Såsen måste man smaka av och justera mot slutet eftersom det är svårt att veta exakt hur mycket sky man får från själva kalkonen.
När kalkonen stekts ca 2 timmar i ugnen är det dags att börja med såsen. Finhacka lökarna och riv apelsinskal. Hetta upp smör i en kastrull och fräs det samt kalkonhalsen ca 5 min.
Tillsätt Grand Marnier, pressad apelsin, vatten, kalvfond och soja och låt såsen sjuda utan lock. När det bildats sky från kalkonen, ös upp det och häll i såsen. Det går inte att få fram tillräckligt med sky med en gång utan du måste ösa upp och pytsa i allt eftersom.
Låt såsen koka tills det återstår ca 12 dl. Sila den genom en finmaskig sil och häll upp den i en ny kastrull. När kalkonen är klar kan såsen hettas upp på nytt och redas med majsstärkelse utrörd i lite kallt vatten. Smaka av med salt. Blanda ner halverade physalis strax före servering.