Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsallad med knapriga mandelflarn

Den här rätten serverar vi som förrätt men den passar också utmärkt som en läskande avslutning på måltiden.

Apelsinsallad med knapriga mandelflarnApelsinsallad med knapriga mandelflarnApelsinsallad med knapriga mandelflarn

Ingredienser

  • 5apelsin
  • 1 dlfetaost- smulad
  • 2 mskolivolja
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Flarn

  • 1 dlmandelspån
  • 1 msksmör
  • 2 mskhonung

Garnering

  • 3 mskkoriander- eller persilja, hackad

Gör så här

  1. Fräs mandeln guldgul i smöret. Ringla över honungen och fräs under omrörning ca 1/2 min. Häll och bred ut mandeln på ett dubbelvikt bakplåtspapper och låt stelna i kylskåp eller frys.

  2. Skala apelsinerna med kniv så att inget av det vita blir kvar, skiva dem och lägg på ett fat. Strö över osten. Ringla över oljan. Salta och peppra.

  3. Bryt flarnen i små bitar och strö över salladen och garnera med koriandern.

Vad tyckte du om receptet?