Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsallad med kanderade mandlar och kryddyoghurt

Apelsinfiléer i lag med knapriga söta mandlar och en kryddig yoghurt till blir en härlig avslutning på julmåltiden!

Apelsinsallad med kanderade mandlar och kryddyoghurt
Apelsinsallad med kanderade mandlar och kryddyoghurt
Apelsinsallad med kanderade mandlar och kryddyoghurt

Ingredienser

  • 5blodapelsiner
  • 5apelsiner- blonda
  • 0,75 dlströsocker

KANDERADE MANDLAR

  • 1 dlsötmandel
  • 0,5 dlströsocker

KRYDDYOGHURT

  • 4 dlmatyoghurt
  • 1 tskingefära- mald
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 4 tskvaniljsocker
  • 2 mskflorsocker

Gör så här

  1. Skala apelsinerna och skär ut hinnfria klyftor. Låt klyftorna rinna av i sil. Ta vara på all saft.

  2. Koka ihop apelsinsaft och socker tills hälften återstår. Låt lagen svalna innan den hälls över apelsinklyftorna.

  3. Skålla och skala mandeln. Rosta mandeln i en torr varm stekpanna. Ta upp på ett fat och låt kallna. Smält sockret i stekpannan och låt det bli gyllenbrunt. Vänd ner mandeln och rör runt så att de täcks med smält socker. Lägg upp på bakpappersklädd plåt. Låt kallna och grovhacka sedan mandeln.

  4. Blanda samman ingredienserna till kryddyoghurten. Låt gärna smakerna mogna i kyl en timme före servering.

  5. Strö den kanderade mandeln över apelsinsalladen vid servering och bjud kryddyoghurten till.

Vad tyckte du om receptet?