Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinsaft

Recept på apelsinsaft. Blodapelsin och några vanliga söta apelsiner blir vinterns godaste saft.

ApelsinsaftApelsinsaftApelsinsaft
Recept på apelsinsaft. Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgblodapelsiner
  • 1 kgapelsiner- gula
  • 1 kgströsocker
  • 500 gråsocker
  • 30 gcitronsyra- (2 msk)
  • 1 lvatten

Gör så här

  1. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Torka dem och riv det yttersta gula skalet med riv- eller zestjärn. Blanda det i en stor bunke med socker och citronsyra.

  2. Koka upp vattnet och häll det i bunken. Rör så att sockret löses upp. Låt kallna.

  3. Halvera och pressa saften ur apelsinerna och häll sockerlagen i den avsvalnade saften.

  4. Sila saften genom en silduk eller finmaskig sil. Häll upp på väl rengjorda flaskor. Förvara mörkt och svalt.

Vad tyckte du om receptet?