Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lätt, snabbt och praktiskt! Apelsinrutor i långpanna är perfekta att göra till storkalaset.
Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten. Skär av det yttersta skalet med potatisskalare och finstrimla sedan med en vass kniv.
Koka apelsinskalen i vatten och socker tills de är karamelliserade. Ta upp och lägg skalen glest på ett smörgåspapper så de torkar.
Sätt ugnen på 175°. Pressa saften ur apelsinerna. Smält smöret.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt 1 1/2 dl apelsinsaft och smöret. Vänd i mjölet blandat med bakpulver och salt.
Häll smeten i en långpanna, ca 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt den kallna i formen.
Glasyr: Smält smöret och blanda med apelsinsaft och florsocker. Rör till en jämn glasyr. Bred glasyren över kakan. Skär den i ca 40 rutor. Garnera rutorna med det karamelliserade apelsinskalet och servera.