Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinrimmad lax

Rimmad lax serveras i tunna skivor med ishavssås. Börja i god tid för laxen ska först frysas två dygn, sedan rimmas ett dygn och slutligen ligga i saltlake ytterligare ett par dygn.

Apelsinrimmad lax
Apelsinrimmad lax
Apelsinrimmad lax

Ingredienser

  • 1 kglax- filead med skinnet kvar
  • 1 dlsalt- grovt
  • 2 mskströsocker
  • 1apelsin- rivet skal och hälften av saften

Saltlake

  • 1 lvatten
  • 3 msksalt

Gör så här

  1. Ta bort alla ben på laxen – en laxsida innehåller 27 st. Frys laxen två dygn för säkerhets skull. 2.Tina laxen, torka och klappa in salt, socker och rivet apelsinskal.

  2. Pressa över saften och lägg laxen i en form i kylen 24 timmar, vänd efter halva tiden.

  3. Ta upp, skölj och torka laxen. Blanda kallt vatten och salt till saltlaken och häll över laxen, så att det täcker.

  4. Rimma 1 1/2 dygn, vänd fisken efter halva tiden. Ta upp och torka och servera laxen i tunna skivor med ishavssås och potatis.

Vad tyckte du om receptet?