Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Rimmad lax serveras i tunna skivor med ishavssås. Börja i god tid för laxen ska först frysas två dygn, sedan rimmas ett dygn och slutligen ligga i saltlake ytterligare ett par dygn.
Ta bort alla ben på laxen – en laxsida innehåller 27 st. Frys laxen två dygn för säkerhets skull. 2.Tina laxen, torka och klappa in salt, socker och rivet apelsinskal.
Pressa över saften och lägg laxen i en form i kylen 24 timmar, vänd efter halva tiden.
Ta upp, skölj och torka laxen. Blanda kallt vatten och salt till saltlaken och häll över laxen, så att det täcker.
Rimma 1 1/2 dygn, vänd fisken efter halva tiden. Ta upp och torka och servera laxen i tunna skivor med ishavssås och potatis.