Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinpepparkakor

Apelsinpepparkakor är knapriga och goda. Apelsinskal ger de klassiska juldofterna och smakerna extra krydda.

Apelsinpepparkakor
Apelsinpepparkakor
Apelsinpepparkakor
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 150 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlströsocker
  • 0,5 dlsirap- ljus
  • 1 dlvatten
  • 1 mskingefära- mald
  • 1 mskkanel- mald
  • 1 tskkardemumma- mald
  • 0,5 tskkryddnejlika- mald
  • 7,5 dlvetemjöl- (450 g)
  • 0,5 tskbikarbonat
  • 1apelsin- rivet skal

Gör så här

  1. Rör ihop smör, socker, sirap och vatten. Tillsätt kryddorna. Blanda i mjöl, bikarbonat och apelsinskal. Arbeta hastigt ihop till en smidig deg. Lägg degen i en plastpåse och låt den ligga i kylen ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på lätt mjölad arbetsbänk. Tryck ut figurer och lägg på plåtar med bakplåtspapper.  Grädda mitt i ugnen 6–8 min, beroende på figurernas storlek. Låt pepparkakorna kallna på plåten

Vad tyckte du om receptet?