Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinpannacotta med chokladcrunch

Chokladcruchen är pricken över i. Den passar också utmärkt till vaniljglass!

Apelsinpannacotta med chokladcrunch
Apelsinpannacotta med chokladcrunch
Apelsinpannacotta med chokladcrunch
WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Ingredienser

  • 2,5gelatinblad
  • 0,5vaniljstång
  • 1apelsin- rivet skal+ 2 msk pressad saft
  • 4 dlvispgrädde
  • 0,5 dlsocker

Chokladcrunch

  • 50 gsmör
  • 0,75 dlsocker
  • 1 dlmjöl
  • 0,5 dlhavregryn
  • 2 tskkakao
  • 50 gchoklad- hackad

Gör så här

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.

  2. Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Blanda grädde, vaniljstång och frön, socker och apelsinskal och -saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt dra i 10 minuter.

  3. Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll upp blandningen i 5 portionsformar och ställ kallt i 3 timmar att stelna.

  4. Chokladcrunch: Värm ugnen till 180 grader. Blanda alla ingredienser och krama ihop till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10 minuter. Låt svalna.

  5. Toppa pannacottan med chokladcrunch och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök