Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladcruchen är pricken över i. Den passar också utmärkt till vaniljglass!
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Snitta upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Skrubba apelsinen i hett vatten, riv skalet och pressa ur saften. Blanda grädde, vaniljstång och frön, socker och apelsinskal och -saft i en kastrull. Koka upp och ta kastrullen från värmen. Låt dra i 10 minuter.
Ta upp vaniljstången. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i gräddblandningen. Häll upp blandningen i 5 portionsformar och ställ kallt i 3 timmar att stelna.
Chokladcrunch: Värm ugnen till 180 grader. Blanda alla ingredienser och krama ihop till en smulig massa. Bred ut den på en plåt med bakplåtspapper och baka i 10 minuter. Låt svalna.
Toppa pannacottan med chokladcrunch och servera.
Recept från Mitt kök