Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Toscakaka med apelsin. Kakan är godast nybakad, den passar inte att frysa, då blir toscaknäcket matt och tråkigt.
Sätt ugnen på 200°. Hacka snabbt samman smör, mjöl, socker och äggula, gärna i matberedare. Tryck ut degen i en pajform, ca 28 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
Riv mandelmassan och tillsätt ägg, äggvita och apelsinskal. Fördela smeten i pajskalet.
Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.
Skålla, skala och strimla mandeln. Rosta den på medelstark värme tills den fått fin färg. Koka upp smör, socker, mjöl, grädde och mjöl under omrörning. Blanda i mandeln. Fördela smeten på kakan.
Höj ugnsvärmen till 225° och grädda kakan ytterligare ca 15 min. Låt kakan kallna i formen innan den lossas. Servera med apelsinsallad. Garnera med mynta.