Läs också:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på apelsinmarmelad. I den här marmeladen kombineras lime, ingefära och apelsin vilket ger en aromatisk, god smak. Här används hela frukter som gör att marmeladen får en liten angenäm beska.
Skölj apelsin och lime noga i ljummet vatten. Halvera dem på mitten och skär i klyftor. Skär klyftorna i tunna skivor och lägg dem i en kastrull med så mycket av fruktsaften som möjligt.
Skala, skiva och skär ingefäran i tunna strimlor. Lägg dem i kastrullen. Häll på vattnet och sjud på medelvärme utan lock i ca 10 min. Tillsätt sockret. Koka upp och sjud marmeladen i ytterligare ca 15 min.
Häll marmeladen i väl rengjorda burkar och sätt på lock. Låt kallna. Förvara svalt.
Läs också: