Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinmarmelad med lime och ingefära

Recept på apelsinmarmelad. I den här marmeladen kombineras lime, ingefära och apelsin ­vilket ger en aromatisk, god smak. Här används hela frukter som gör att marmeladen får en liten angenäm beska.

Apelsinmarmelad med lime och ingefära
Apelsinmarmelad med lime och ingefära
Apelsinmarmelad med lime och ingefära
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 3apelsiner- (300 g)
  • 2lime- (100 g)
  • 1 bitingefära- (5 cm)
  • 1,5 dlvatten
  • 350 gströsocker

Gör så här

  1. Skölj apelsin och lime noga i ljummet vatten. Halvera dem på mitten och skär i klyftor. Skär klyftorna i tunna skivor och lägg dem i en kastrull med så mycket av fruktsaften som möjligt. 

  2. Skala, skiva och skär ingefäran i tunna strimlor. Lägg dem i kastrullen.  Häll på vattnet och sjud på medelvärme utan lock i ca 10 min. Tillsätt sockret. Koka upp och sjud marmeladen i ytterligare ca 15 min.

  3. Häll marmeladen i väl ren­gjorda burkar och sätt på lock. Låt kallna. Förvara svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: