Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinmarmelad med grapefrukt

Apelsinmarmelad blir extra god och smakrik med blodapelsin och får lite beska av grapefrukt. Använd en riktigt vass kniv till apelsinerna, då blir det enklare att lyckas.

Apelsinmarmelad med grapefrukt
Apelsinmarmelad med grapefrukt
Apelsinmarmelad med grapefrukt
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2grapefrukter- gärna blod-
  • 5apelsiner- vanliga eller blod-
  • 1citron
  • 1 kgsyltsocker

Förslag på smaksättning

  • 2 mskingefära- finriven
  • 2 tskkardemumma- stött
  • 1 tskkanel- mald

Gör så här

  1. Skölj frukten i ljummet vatten. Skala det yttre av skalet med en potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Lägg dem i en gryta.

  2. Skär av allt det vita skalet på frukterna. Skiva och skär fruktköttet i små bitar. Lägg ner frukttärningarna med saften i grytan. Plocka bort eventuella kärnor. Väg frukt och skal, det ska vara 1 kilo.

  3. Koka upp under lock och sjud 2–3 min. Häll ner sockret, rör om. Koka upp och sjud marmeladen ca 30 min. Rör då och då. Häll marmeladen i burkar och sätt på lock. Låt kallna.

Vad tyckte du om receptet?