Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinmarinerade kycklingspett

Marinera kycklingspetten i apelsin och saffran.

Apelsinmarinerade kycklingspett
Apelsinmarinerade kycklingspett
Apelsinmarinerade kycklingspett
ÅSA DAHLGREN

Ingredienser

  • 400 gkycklingfilé

Marinad:

  • 0,5 pktsaffran
  • 1 msktomatpuré
  • 1 tskchiliflakes
  • skal- finrivet från 1/2 apelsin
  • saft- från 1/2 pressad apelsin
  • 2 mskolivolja
  • 2vitlöksklyftor- pressade
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Om du använder grillspett av trä - lägg dem i vatten i 30 minuter innan.

  2. Blanda saffran, tomatpuré, chiliflakes, apelsinskal, saft från apelsinen, olivolja, vitlök och salt till en marinad.

  3. Skär kycklingfilén i tunna skivor och lägg dem i marinaden i minst 30 minuter, gärna en timme.

  4. Trä kycklingskivorna på var sitt grillspett.

  5. Grilla dem över en fin glödbädd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök