Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinmarinerad lax

Laxen lagas i förväg för att få mycket smak av marinaden. Den kan serveras som huvudrätt med potatis och sallad eller som bufférätt.

Apelsinmarinerad lax
Apelsinmarinerad lax
Apelsinmarinerad lax

Ingredienser

  • 4laxfilé- (à 150 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 1 mskrapsolja

Marinad

  • 1apelsin
  • 1schalottenlök
  • 2vitlöksklyfta
  • 1röd spansk peppar
  • 2 mskkoriander- grovhackad
  • 1 dlolivolja
  • 3 mskvitt matlagningsvin
  • 3 mskrödvinsvinäger
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • potatis- kokt
  • sallad
  • bröd

Gör så här

  1. Marinaden: Tvätta apelsinen väl och skär av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Dela apelsinen och pressa ur saften. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.

  2. Blanda apelsinsaft och skal, lök och vitlök, pepparfrukt, koriander, olja, vin, vinäger, salt och peppar i en bunke.

  3. Salta och peppra fisken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg ner laxbitarna och stek dem gyllenbruna under lock ca 5 min på varje sida. Lägg laxbitarna på ett djupt fat.

  4. Fördela marinaden över fisken. Låt fisken svalna i rumstemperatur och täck med plastfilm. Ställ svalt att marinera 3–4 tim, gärna över natten.

Vad tyckte du om receptet?