Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Laxen lagas i förväg för att få mycket smak av marinaden. Den kan serveras som huvudrätt med potatis och sallad eller som bufférätt.
Marinaden: Tvätta apelsinen väl och skär av det yttersta gula skalet med potatisskalare. Dela apelsinen och pressa ur saften. Skala och skär lök och vitlök i tunna skivor. Dela, kärna ur och strimla pepparfrukten.
Blanda apelsinsaft och skal, lök och vitlök, pepparfrukt, koriander, olja, vin, vinäger, salt och peppar i en bunke.
Salta och peppra fisken. Hetta upp oljan i en stekpanna. Lägg ner laxbitarna och stek dem gyllenbruna under lock ca 5 min på varje sida. Lägg laxbitarna på ett djupt fat.
Fördela marinaden över fisken. Låt fisken svalna i rumstemperatur och täck med plastfilm. Ställ svalt att marinera 3–4 tim, gärna över natten.