Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ett glas likör till kaffet eller likör i desserten är aldrig fel. Hemgjord likör är dessutom en väldigt trevlig present som man blir lika glad av att kunna ge bort som att själv få.
Borsta apelsinerna noga i varmt vatten. Skär dem tunt med en potatisskalare, undvik det vita. Varva apelsinskal och florsocker i en glasburk med lock. Klyv vaniljstången på längden. Krossa bittermandeln.
Lägg i vaniljstång, bittermandel och stjärnanis i burken och häll på brännvin och konjak. Sätt på locket och låt stå och dra i 3 veckor. Snurra burken lite då och då så att sockret löser sig.
Efter 3 veckor kokar du en sockerlag av florsocker och vatten.
Sila likören. Smaka av med kall sockerlag, lite i taget, den får inte bli för söt.
Häll upp på rena flaskor och sätt på ett lock. Lagra likören, den är färdig att dricka efter 2–3 månader, men låt den gärna lagra 5–6 månader.
Recept från Mitt kök