Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinkycklingspett

Utsökta fräscha kycklingspett med smak av apelsin och lite hetta från sambal oelek. De passar till ris eller nudlar eller på en buffé. De går bra  att frysa och är mycket uppskattade.

Apelsinkycklingspett
Apelsinkycklingspett
Apelsinkycklingspett

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé
  • 4grillspett- av trä

Marinad

  • 1apelsin
  • 3 mskcitronolivolja
  • 1 tsksambal oelek
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1,5 tsksalt

Till servering

  • nudlar- med salladslök
  • paprika- gul

Gör så här

  1. Riv det yttersta på apelsinen med ett rivjärn eller ett zestjärn. Pressa apelsinen och blanda skal och saft med  övriga ingredienser till marinaden i en plastpåse.

  2. Skär kycklingfiléerna i långa, 2 cm breda, strimlor. Lägg ner dem i marinaden och låt marinera 30 min–1 timme.

  3. Sätt ugnen på 225 °. Trä upp kycklingbitarna på spett och lägg dem på en plåt. Ugnsstek kycklingspetten i övre delen av ugnen 8–10 min. Servera med tillbehör.

Vad tyckte du om receptet?