Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinkyckling med chili

Recept på apelsinkyckling med chili. En snabblagad festlig rätt med krämig sås. Servera med couscous och grönsaker.

Apelsinkyckling med chili
Apelsinkyckling med chili
Apelsinkyckling med chili

Ingredienser

  • 4kycklingfiléer
  • 1 tsksalt
  • 1 msksmör

Sås

  • 1apelsin
  • 0,5citron
  • 2 dlcrème fraiche- lätt
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 1 tskkinesisk soja
  • 1 mskrussin
  • 0,51 tsksambal oelek
  • 2 mskpersilja- grovhackad

Tillbehör

  • couscous
  • purjolök- fräst
  • klyftorapelsin

Gör så här

  1. Tvätta och skala apelsin och citron med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.

  2. Koka upp skal, saft, creme fraiche, smulad buljongtärning, soja, russin och sambal oelek i en panna.

  3. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg över dem i såsen.

  4. Låt kycklingen koka på svag värme ca 10 minuter. Strö över persilja. Servera med couscous, fräst purjolök och apelsinklyftor.

Vad tyckte du om receptet?