Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinkyckling i ugn  

Apelsinkyckling i ugn kryddas med en rökig chili vilket är gott till kyckling och apelsin. Gillar man ordentlig hetta ökas mängden pepparsås med några teskedar. En enkel vardagsrätt som sköter sig själv i ugnen. 

Apelsinkyckling i ugn  
Apelsinkyckling i ugn  
Apelsinkyckling i ugn  
Recept på kyckling i ugn med potatis - allt på en plåt! Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 900 gkycklingben
  • 1apelsin
  • 2 tskrosmarin
  • 2 tsktabasco chipotle- + 2 tsk
  • 800 gpotatisar- små, gärna rödskaliga
  • 2 dlmatyoghurt
  • 1 tskhonung
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 70 gsallad- blandad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skölj apelsinen i ljummet vatten. Skala av det yttersta skalet på halva apelsinen med zestjärn eller potatisskalare. Pressa ut saften. Blanda apelsinskal och apelsinsaft med rosmarin, 2 tsk tabasco, 1 msk olja, 1 msk vinäger och 1 tsk salt. Lägg i kycklingbenen och vänd runt. Låt stå ca 5 min.

  2. Skrubba potatisen. Lägg den på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över 1 msk olja och krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Fördela kycklingbenen runt om eller vid sidan av potatisen och häll marinaden på benen. Tillaga mitt i ugnen tills kycklingen är genomstekt och potatisen är mjuk, cirka 35 min.

  3. Rör samman yoghurten med 2 tsk tabasco, honung och 1/2 tsk salt. Servera kyckling och potatis med yoghurtsås och sallad.

Vad tyckte du om receptet?