Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Knapriga och lättbakade kakor med smak av apelsin. Genom att rulla degen till en rulle och skära den i skivor får du runda och fina kakor.
Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mosa apelsinskal och strösocker med en gaffel.
Mixa rårörsockret fint i en matberedare. Tärna smöret och lägg det tillsammans med apelsinskal, mjöl, vaniljsocker och salt i matberedaren och mixa snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 2 timmar.
Sätt ugnen på 225°. Knåda degen så att den blir smidig. Dela den i två bitar som formas till rullar, ca 4 cm i diameter.
Rulla rullarna i vallmofrön och tryck till så att de fastnar. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten och sedan kallan på galler.