Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsinkakor med vallmofrön

Knapriga och lättbakade kakor med smak av apelsin. Genom att rulla degen till en rulle och skära den i skivor får du runda och fina kakor.

Apelsinkakor med vallmofrön
Apelsinkakor med vallmofrön
Apelsinkakor med vallmofrön
Foto: Åsa Swanberg

Ingredienser

  • 1apelsin
  • 1 mskströsocker
  • 1,5 dlrårössocker
  • 200 gsmör
  • 1 tskvaniljsocker
  • 4,5 dlvetemjöl- (270 g)
  • 0,5 tsksalt

Topping

  • 2 dlvallmofrön- blå

Gör så här

  1. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Mosa apelsinskal och  strösocker med en gaffel.

  2. Mixa rårörsockret fint i en matberedare. Tärna smöret och lägg det tillsammans med apelsinskal, mjöl, vaniljsocker och salt i matberedaren och mixa snabbt ihop till en deg. Plasta in degen och låt den vila i kylen ca 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 225°. Knåda degen så att den blir smidig. Dela den i två bitar som formas till rullar, ca 4 cm i diameter.

  4. Rulla rullarna i vallmofrön och tryck till så att de fastnar. Skär rullarna i ca 1 cm tjocka skivor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  5. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 10 min, tills de fått fin färg. Låt svalna på plåten och sedan kallan på galler.

Vad tyckte du om receptet?