Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsiner med varm rosmarin och sichuanhonung

Det blir vackert att servera apelsinerna hela med blank, varm sirap som får ringla ner på frukten. Ät dem lämpligast med kniv och gaffel! Ett litet glas Commandaria passar perfekt till.

Apelsiner med varm rosmarin  och sichuanhonungApelsiner med varm rosmarin  och sichuanhonungApelsiner med varm rosmarin  och sichuanhonung

Ingredienser

  • 4blodapelsiner- eller vanliga apelsiner

Rosmarinsirap

  • 1 dlhonung- ljus
  • 1 tsksichuanpeppar
  • 1 mskrosmarin- grovhackad

Gör så här

  1. Värm honungen i en kastrull. Stöt sichuanpepparn grovt i en mortel.

  2. Lägg sichuanpeppar och rosmarin i honungen. Låt stå på lägsta temperatur att dra åt sig smakerna ca 5 min.

  3. Skär bort skalet från apelsinerna så att de vita hinnorna försvinner.

  4. Servera apelsinerna med den varma honungen.

Vad tyckte du om receptet?