Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsiner med marängtäcke

Apelsinen och marängen kan förberedas, men gratineringen måste vänta till precis före servering.

Apelsiner med marängtäcke
Apelsiner med marängtäcke
Apelsiner med marängtäcke
Mandeltårta till påsk Foto: Ulrika Pousette

Apelsiner med marängtäcke

  • 2apelsiner
  • 3 mskCointreau- eller grand marnier
  • 0,5 dlsaltade pistaschnötter
  • 2äggvitor
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,25 lvaniljglass

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Halvera apelsinerna och gröp ut fruktköttet med en grapefruktkniv. Skär fruktköttet i mindre bitar. Ställ skalhalvorna på en plåt. Fördela apelsinbitarna i skalen och häll över likör.

  2. Finhacka pistaschnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda i nötterna.

  3. Fördela glassen i apelsinhalvorna och bre marängsmeten över. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills marängsmeten fått fin färg. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?