Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Apelsinen och marängen kan förberedas, men gratineringen måste vänta till precis före servering.
Sätt ugnen på 250 grader. Halvera apelsinerna och gröp ut fruktköttet med en grapefruktkniv. Skär fruktköttet i mindre bitar. Ställ skalhalvorna på en plåt. Fördela apelsinbitarna i skalen och häll över likör.
Finhacka pistaschnötterna. Vispa äggvitorna till fast skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en blank marängsmet. Blanda i nötterna.
Fördela glassen i apelsinhalvorna och bre marängsmeten över. Gratinera mitt i ugnen ca 5 min, tills marängsmeten fått fin färg. Servera genast.