Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ljuvligt apelsindoftande kakor som dekoreras med grovhackade nötter och bär.
Hacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter.
Kakorna ska gräddas i cirka 10 minuter beroende på storlek, tjocklek och smaksättning. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler och slutligen ska de förvaras i en lufttät burk. Tvätta och torka apelsinen. Riv skalet fint och blanda snabbt med mördegen. Klä en form i cirka 25x25 cm med bakplåtspapper. Kavla eller tryck ut degen i formen.
Låt degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader
Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter eller tills den blivit gyllengul.
Smält under tiden den vita chokladen i ett vattenbad, låt inte vattnet koka för då blir vit choklad lätt grynig. Det går bra att mikra den på låg värme. Rör om ibland.
Hacka nötter och tranbär grovt. När mördegskakan är klar och har svalnat något, smeta ut chokladen. Strö över frukt- och nötblandningen. Låt kakan stelna.
Recept från Mitt kök