Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Apelsindessert

I Grekland får man ibland den goda tjocka yoghurten med färsk frukt och honung till frukost. Denna frukost har inspirerat till desserten.

Apelsindessert
Apelsindessert
Apelsindessert

Ingredienser

  • 200 gtotalyoghurt
  • 4apelsiner
  • 4 mskströsocker
  • 4noblesseplattor- mörka

Gör så här

  1. Pressa saften av 2 apelsiner. Sila saften och häll den i en kastrull. Blanda ner socker. Skär skinn- och hinnfria klyftor av de andra 2 apelsinerna.

  2. Koka ihop apelsinsaften och socker tills ca hälften återstår, låt svalna i rumstemperatur.

  3. Klicka yoghurt i botten på glas. Lägg i en noblesseplatta och apelsinklyftor. Häll över apelsinlag.

Vad tyckte du om receptet?